Hänt i November !

November 2019 känns som en av de mörkaste i mannaminne, grått, regnigt och nästan ingen sol. Illustreras bra med diagram på den producerade solelen,  här Södra Stallen.

Solel producerat på Södra Stallet i november.

Betorna blev upptagna  klart i går och stukan blev lång !  Vi beräknar 105 ton/ha.

Betupptagning

Betstukan där toppen jämnas till för att täckas med fiberduk

Början på november var vi på maskinmässa  i Hannover.

Besök i Claas-montern på Agritechnica

 

Men den händelsen som  berör oss dagligen som bor på Krageholm är att vi inte längre får någon morrontidning levererad hit! Gotia Media, Ystads Allehanda och utbärarfirman PointLogistik har beslutat detta och de var inte intresserad av diskutera detta.

39 morrontidningar  i veckan plus vanliga veckotidningar  är inte tillräckligt för de skulle köra dessa 2 km om dagen det handlar om.

Vi har försökt få in insändare i Y-A men de är ju naturligtvis inte intresserad av att skriva om deras egna, och Point Logistiks,   tillkortakommanden vad gäller kommunikation och planering!

Vi har sagt upp våra abonnemang och  Digitala tidningar gäller nu och det fiffiga med dessa är ju att dessa går ju utmärkt att dela till många datorer!  Vi läser digitalt, slipper betala för  prenumerationer  och Y-A har inga intäkter längre.  Undra vem som står med Svarte Petter ?

 

 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.