Miljöpris till Krageholm !

I veckan fick vi ett väldigt roligt besked då vi blev  tilldelade Ystads Kommuns Miljöpris för 2018 !

Utnämning och motivering finns att läsa på   www.ystad.se

Som det står i motiveringen,  så är det inte en enskild åtgärd eller händelse som ledde till utmärkelsen utan de många åtgärder vi gjort under lång tid och är ett arbete som fortfarande pågår och och vi utvecklar.

Våra sex kvävedammar som vi började bygga 2005 och den senaste, som ligger strax väster om Krageholm väl exponerat  från vägen och blev klar 2015, liksom våra 1272 m2 takmonterade solceller, som troligen bidrog till vår nominering/utnämning.

Andra faktorer till utnämningen var att vi styrt kväve gödslingen i växande gröda med YARA N-Sensor sedan 2000, strukturkalkning inom LOVA stödformen, skördekarterat med tröskan sedan 1997, effektivare körning på fälten med gps/rtk styrda maskiner och att vi använder miljövänliga drivmedel som RME och HVO diesel. Vi har även tagit upp radrensning av vissa radsådda grödor och det i avsikt att minska den kemiska preparat användningen.

Vi kommer inte att stanna upp med detta och kommer i år att prova teknik tillsammans med JTI/RI.SE  på vår skördetröskan för möta proteinet under skörd. Dessvärre har årets torka ställt till det !

 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.